Onze werkwijze

Aanschaf van een hond

Wij vinden het zeer belangrijk dat de aanschaf van een hond een weloverwogen besluit is en dat alle gezinsleden hier achterstaan. Om tot een weloverwogen besluit te komen moet je je verdiepen in alles wat er komt kijken bij de aanschaf en de verzorging van een hond. De volgende websites kunnen je hierbij helpen.

Raad van Beheer

De Raad van Beheer is de organisatie in Nederland die staat voor de relatie tussen mensen en honden. Hierbij gaat het niet alleen om allerlei activiteiten die je met je hond kunt doen, zoals sporten of showen, maar ook om het fokken van gezonde honden. Kynologie staat voor alles wat te maken heeft met deze bijzondere relatie. Daarom is de volledige naam ook Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Via de volgende link kom je op de pagina waar de Raad van Beheer ingaat op wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een hond. Link: Aanschaf van een hond.

Bron: Raad van Beheer

Het LICG

Op de website van het LICG staat uitgebreide informatie over het houden van huisdieren en dus ook van de hond. Deze informatie kan je helpen bij het wel overwegen van het aanschaffen van een hond.

Het LICG is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Zij geven objectieve en betrouwbare informatie over het verantwoord kopen en houden van huisdieren, zodat je keuzes kunt maken die het welzijn van huisdieren ten goede komen. Link: LICG Honden

Bron: LICG

Onze Missie

Het is onze missie om gezonde, sociale, raszuivere bullmastiffs te fokken om te helpen dit ras te behouden voor de toekomst.

Aanvraag voor een pup

Voordat wij een aanvraag accepteren willen wij eerst de toekomstige baasje(s) persoonlijk hebben gesproken. Wij willen namelijk zeker weten dat er sprake is van een weloverwogen besluit tot de aanschaf van een hond en uiteraard moeten wij een goed gevoel hebben bij de toekomstige baasje(s) en zij bij ons.

De dekking

Wij fokken alleen met gezonde weloverwogen combinaties waarbij wij letten op verwantschap, kleur, gezondheid van de ouderhonden en van de voorgaande generaties etc. Wij fokken volgens het fokreglement van de Bullmastiff Vereniging Nederland.

De eerste 8 weken

De pups worden bij ons in huis geboren. Wij proberen de geboorte zo natuurlijk als mogelijk te laten plaatsvinden. Uiteraard zonder daarmee de moederhond of de pups in gevaar te brengen. De moederhond kan na de geboorte ten alle tijde bij de pups. Al onze honden en pups verblijven bij ons in huis als onderdeel van ons gezin. Op deze manier krijgen de pups alle geluiden, geuren en indrukken al mee van het dagelijkse gezinsleven.

In de eerste weken van het leven van de pups doen wij er alles aan om ze zo evenwichtig mogelijk groot te laten worden. Onderdeel hiervan is de uitvoerige socialisatie waarmee wij al op jonge leeftijd van de pup beginnen. Denk hierbij aan kennismaking met kinderen, bezoek aan een drukke winkelstraat, markt, trein station, autoritten etc.  Uiteraard bouwen wij dit op een rustige manier op.

De pups mogen naar hun nieuwe baasje(s) toe als ze 8 weken oud zijn geweest.

Op naar het nieuwe baasje

Wat mag je als nieuwe baasje(s) van ons verwachten:

  • Koopovereenkomst
  • Officiële stamboom
  • DNA Profiel verkregen van de Raad van Beheer
  • Eigendomsbewijs 
  • Europees paspoort
  • Puppy pakket
  • De pups zijn gechipt door de Raad van Beheer
  • Ontwormt en geënt volgens schema

Wij staan natuurlijk altijd klaar om de nieuwe baasje(s) te helpen met al hun vragen!